Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ministerul Economiei va actualiza prognoza indicatorilor macroeconomici ai Moldovei, ținînd cont de situația din regiune

24 mai. 2014,, 14:00   Economie
5382 0
Foto : moldnews.md
Ministerul Economiei al Republicii Moldova este în proces de actualizare a prognozei indicatorilor macroeconomici pentru anii 2014-2017, care va lua în calcul riscurile asociate situaţiei geopolitice din regiune, dar şi accelerarea proceselor de creare a Zonei de liber schimb aprofundat şi cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, informația a fost comunică de vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în cadrul ședinței cu participarea economiștilor Băncii Mondiale Mame Fatou Diagne și Ruslan Pyontkivski, transmite NOI.md. În cadrul întrevederii părțile au avut un schimb de opinii privind evoluția situației macroeconomice din Republica Moldova și eventualele provocări generate de situația geopolitică tensionată din regiune. În timpul discuțiilor s-a menționat, de asemenea, că în cadrul celui de-al doilea Program de politici pentru dezvoltare Banca Mondială va acorda Moldovei asistență în elaborarea studiilor privind dezvoltarea comerțului extern al țării, diversificarea și impulsionarea exportului.

Anterior, Ministerul Economiei a prognozat pe anul 2014 o creștere a PIB-ului cu 4%, însă a precizat că va revizui prognozele macroeconomice ținînd cont de situația din Ucraina și Rusia, care are impact asupra economiei Moldovei. Totodată, anterior FMI a redus prognoza de creștere a PIB-ului Moldovei pe anul 2014 de la 3,5% pînă la 2,25%, Banca Mondială – de la 4% pînă la 2%, iar BERD – de la 3,5% pînă la 2%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?