Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Spirite încinse în Parlament, din cauza unui acord CSI

23 mai. 2014,, 14:27   Politică
5408 1
Foto: gov.md
Proiectul de lege pentru aderarea Moldovei la Acordul privind crearea Fondului interstatal de colaborare umanitară a statelor membre CSI a stîrnit reacții contradictorii în rîndul deputaților.

Astfel, în timp ce deputații liberali și cei reformatori au criticat inițiativa, democrații au vorbit despre beneficiile Acordului pentru Republica Moldova.

„Din punctul nostru de vedere, acest acord este contraproductiv. Noi am înregistrat un proiect privind denunțarea Acordului de constituire al CSI și cred că ar trebui să nu mai discutăm pe această temă”, a menționat liberalul Valeriu Munteanu.

Și deputatul liberal-reformator Valeriu Saharneanu a condamnat inițiativa în cadrul ședinței de astăzi a legislativului. „Nu vi se pare cinic să discutăm despre colaborarea umanitară între membrii CSI acum, cînd un membru al CSI anexează teritorii din contul altui membru CSI? Cînd practic doi membri ai CSI se află în situație de război?”, a spus Saharneanu.

De cealaltă parte, liderul democraților, Marian Lupu, a ținut să precizeze că Acordul CSI privind crearea Fondului interstatal de colaborare umanitară este un proiect benefic pentru Moldova.

„Este un proiect care va aduce avantaje pentru dezvoltarea culturii, pentru cooperare în mai multe domenii din această zonă umanitară. Noi vom susține acest proiect. Nu trebuie să privim toate lucrurile printr-o prismă de politizare acută”, a explicat Lupu.

După o rundă de dezbateri, proiectul a fost aprobat în lectură finală cu votul majorității deputaților.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?