X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Natalia Gherman acuză Rusia că sprijină opoziţia din Moldova

21 mai. 2014,, 13:30   Societate
4934 15
Foto: noi.md
Opoziţia politică – Partidul Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova – sînt sprijinite de Federaţia Rusă în schimbul susţinerii integrării în Uniunea Euroasiatică, a afirmat vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează Deutsche Welle, Natalia Gherman a declarat că opoziţia îşi construieşte strategiile electorale pe baza necesităţii efectuării unui model integraţionist alternativ, ceea ce înseamnă integrarea Moldovei în Uniunea Euroasiatică.

"Acesta este un proiect elaborat şi promovat de Federaţia Rusă, care îi susţine pe actorii de pe scena politică moldovenească care sprijină acest proiect", a spus ministrul.

Totodată, Gherman a vorbit despre consecinţele economice ale crizei din Ucraina asupra Republicii Moldova.

"În cazul în care situaţia se va deteriora în Ucraina, noi riscăm să pierdem tranzitul prin teritoriul ucrainean, pentru comerţul cu Federaţia Rusă, Kazahstan, alte state din Asia Centrală, din Caucaz. Ne dorim să se stabilizeze cît mai repede situaţia din Ucraina. Mai există şi pericolul în domeniul energetic. În condiţiile în care Ucraina şi Federaţia Rusă nu se vor înţelege asupra preţurilor la gazele naturale şi dacă se va decide asupra unei eventuale întreruperi a livrărilor de gaze, Moldova va fi afectată imediat. Sîntem consumatori ai gazelor ruseşti, dar şi o ţară de tranzit pentru gazele ruseşti, de care depind cîteva ţări din Europa de Sud-Est", a precizat vicepremierul.

Natalia Gherman a menţionat că în curînd Republica Moldova va avea o alternativă la gazul rusesc, graţie proiectului moldo-român Iaşi-Ungheni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?