X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Kadîrov a AMENINȚAT Kievul cu MĂSURI DURE

21 mai. 2014,, 12:12   Externe
8626 8
Foto: glagol-info.com
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, urmîndu-i pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a îndemnat Kievul să elibereze jurnaliștii ruși de la LifeNews reținuți în Ucraina și să nu-l forțeze să "acționeze dur".

"Cerem eliberarea imediată a lui Sideakin (Oleg) și Saicenko (Marat). Dacă la Kiev nu-și vor lua seama și nu vor permite jurnaliștilor să se întoarcă acasă, noi nu avem de gînd să urmărim în tăcere cum își bat joc de ei, cum îi pun în genunchi și îi țin cu pungile pe cap", - a scris Kadîrov pe contul său în Instagram.

"Departamentul de Stat al SUA spune că cunoaște nimic despre reținerea jurnaliștilor noștri. Sînt surprins și extrem de indignat de acțiunile fără scrupule ale serviciilor de securitate ucrainene și de ipocrizia stăpînilor lor din SUA. Conducerea Ucrainei continuă să utilizeze metode fasciste", - a declarat liderul cecen.

"Avem puterea reală și posibilități de a-i influența pe cei care îi țin pe jurnaliști în captivitate. Deaceea recomandăm ca jurnaliștii să fie eliberați, altfel va trebui să acționăm dur!", - a amenințat Ramzan Kadîrov.

Corespondenții LifeNews Oleg Sideakin și Marat Saicenko au fost reținuți de către autoritățile ucrainene, duminica, 18 mai, în Kramatorsk și apoi aduși la Kiev pentru interogatoriu. Potrivit versiunii Ministerului Apărării, jurnaliștii făceau parte din detașamentul de rebeli și se pregăteau pentru asalt.

Departamentul de Stat al SUA, la rîndul său, și-a exprimat îndoiala că Sideakin și Saicenko sînt reporterii postului de televiziune LifeNews și a declarat că aceștia sînt suspectați de trafic de arme.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?