|
Foto: blogspot.com |
În Republica Moldova industria alimentară în ansamblu a înregistrat în trimestrul I al anului 2014 o creştere a volumului de producţie cu 20,5% față de aceeași perioadă a anului precedent, relatează NOI.md.
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, volumul producţiei a crescut în special la activităţile: fabricarea uleiurilor şi grăsimilor vegetale şi animale – de 3,9 ori; prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor – cu 16,5%; producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii şi a produselor din carne – cu 13,4%; producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate – cu 11,8%; fabricarea produselor lactate – cu 7,3%; fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase – cu 6,1%.
Totodată, în perioada de referință s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la următoarele activităţi ale industriei alimentare: fabricarea vinurilor din struguri – cu 25,2%; producția articolelor din tutun – cu 20,3%; fabricarea pîinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie – cu 2,8%, fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi produse din amidon – cu 3,8%. Volumul prelucrării și conservării fructelor și legumelor a crescut cu 0,6%.
Adăuga comentariu