Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Medvedev: Rusia NU și-a ASUMAT GARANȚII privind integritatea teritorială a Ucrainei

20 mai. 2014,, 14:55   Externe
7078 16
Foto : rian.ru
Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, a declarat marți, 20 mai, că Moscova niciodată nu și-a asumat obligația de a păstra integritatea teritorială a Ucrainei. Potrivit șefului guvernului rus, aceasta înseamnă că ea nu poate și nu intenționează să ofere garanții cu privire la integritatea țării.

Într-un interviu pentru un post de televiziune străin, Medvedev a spus că astăzi sarcina principală a Rusiei este de a calma situația din Ucraina. Astfel el a răspuns la întrebarea jurnaliștilor dacă Moscova poate garanta că regiunile Lugansk și Donețk nu vor intra în componența Rusiei.

În opinia lui Medvedev, statele occidentale ar trebui ofere o serie de garanții de neamestec în treburile interne ale Ucrainei. În special, faptul că Occidentul nu va impulsiona aderarea Ucrainei la NATO.

Amintim, la 11 mai, în regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina au avut loc referendumurile neoficial privind statutul regiunilor. Potrivit așa-numitelor autorități populare, în favoarea independenței au votat aproximativ 90 % din participanții la plebiscit în ambele regiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?