X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Liderul comuniştilor consideră că cetățenilor trebuie să li se explice sensul Acordului de asociere RM-UE

20 mai. 2014,, 11:55   Politică
4760 8
Foto: grenada.md
Partidul Comuniştilor (PCRM), de opoziţie, va desfăşura cinci "mese rotunde" şi o conferinţă internaţională cu privire la raţionalitatea semnării de către Moldova a Acordului de asociere cu UE, precum şi despre proiectul alternativ al Uniunii Vamale. Anunțul a fost făcut în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV7, de către preşedintele partidului, Vladimir Voronin, relatează agenţia "Infotag".

"Noi nu sîntem împotriva integrării care are loc în lume, dar acest pas trebuie făcut chibzuit, protejînd interesele ţării. De ce timp de cinci ani actualii guvernanţi nu se grăbeau să facă paşi pe acest parcurs, iar la jumătate de an pînă la alegeri (în Parlament - "I") a apărut aşa o grabă?", s-a arătat nedumerit Voronin, care consideră că "nu poţi să te întorci brusc cu spatele la piaţa CSI, tradiţională pentru producătorii moldoveni".

El a ameninţat că la schimbarea guvernării, deja în timpul apropiat "conducerea ţării va fi întrebată ce primeşte şi ce pierde Moldova de la semnarea documentelor cu UE".

Fostul preşedinte a amintit că UE s-a format ca proiect economic de integrare timp de 55 de ani. Liderul de partid este convins că "pentru vinurile moldoveneşti, care nu sînt certificate conform standardelor comunităţii, piaţa europeană va fi închisă".

"Nu există nimic rău în faptul că mergem în Europa. Important este faptul că sîntem ghidaţi de oamenii nepotriviţi şi o fac fără a lua în calcul interesele vitale ale Moldovei. Integrarea europeană trebuie să aibă loc "într-o manieră demnă, care să nu înjosească Moldova, nu în forma aplicată de actuala guvernare", a subliniat Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?