Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Şefa Procuraturii Anticorupţie din România şi-a împărtăşit experienţa cu colegii moldoveni

20 mai. 2014,, 10:51   Societate
4198 1
Foto: rnews.ro
„Lupta cu corupţia în rîndurile funcţionarilor de stat se poate încununa cu succes doar atunci cînd de acest aspect se ocupă profesioniştii, iar instanţele de drept cooperează, nu concurează", a spus luni, în cadrul unui briefing la Chişinău, şefa Procuraturii Anticorupţie din România, Laura Codruţa Kovesi, care se află în Moldova cu o vizită de familiarizare.

Potrivit agenţiei "Infotag", ea a subliniat că "corupţia este specifică nu doar României şi Moldovei, aceasta este boala multor ţări, inclusiv şi a celor dezvoltate, şi aproape în toate cazurile se reuşeşte «tratarea» acesteia".

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a explicat că invitarea unui specialist atît de experimentat în lupta cu corupţia este motivată de campania „Spune NU corupţiei!”, lansată în Moldova.

"Pentru prima dată am început să înregistrăm video activitatea inspectorilor ce patrulează străzile localităţilor din Moldova. A fost reorganizat Serviciul de securitate internă al MAI şi intenţionăm să organizăm diferit activitatea acestuia. În acest sens ne este extrem de necesară şi utilă experienţa colegilor din România", consideră Recean.

Procurorul Kavesi a susţinut la Universitatea de Stat din Moldova, în faţa studenţilor de la facultăţile de drept din universităţile din capitală o prelegere despre necesitatea luptei cu corupţia în rîndurile demnitarilor.

Procurora de 37 de ani este cunoscută în ţara sa natală ca unul dintre cei mai înrăiţi oponenţi ai corupţiei. Ea, în particular, a gestionat cazul senatorului român Ovidiu Marius Isăilă, fostului şef al Camerei de Comerţ şi Industrie din România Mihai Vlasov, a primarului oraşului Constanţa Radu Mazăre, a businessmanului israelian Avraham Morgenstern, acuzaţi de mai multe infracţiuni – de la dare de mită pînă la abuz în serviciu. Ca procuror, ea deseori obţinea condamnarea demnitarilor.

Kavesi şi-a început activitatea profesională în 1995, în calitate de procuror al judeţului Sibiu. S-a ocupat în diferite funcţii cu lupta împotriva crimei organizate şi terorismului, în anii 2012-2013 a fost reprezentant al Ministerului Justiţiei din România pe lîngă Comisia Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?