Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4009

Miliardarul Ahmetov a chemat Donbasul la grevă generală

20 mai. 2014,, 03:28   Externe
9921 20
Foto: peoples.ru
Omul de afaceri ucrainean Rinat Ahmetov a făcut o declarație urgentă, prin care a chemat Donbasul să depună armele și a criticat acțiunile așa-numitei republici populare Donețk.

"Astăzi, locuitorii din Mariupol au vrut să petreacă un marș al păcii. Și după cum am fost informat, la acțiune intenționau să participe peste cincizeci de mii de oameni. Și asta doar în Mariupol! Iar în tot Donbasul sînt gata să iasă milioane. De ce ? Pentru că oamenii au obosit să trăiască în frică. Au obosit de teroare. Au obosit să iasă în stradă și să nimerească sub gloanțe. Prin Donbas se umblă cu arme automate, lansatoare de grenade. În orașe domnesc banditismul și jaful", - și-a început discursul Ahmetov.

El a subliniat că după ce a aflat despre pericolul care amenință viețile locuitorilor din Mariupol, a ordonat ca marșul păcii să fie oprit.

"Dar dimineața mi s-a spus că în Mariupol au apărut mitraliere, că oameni nevinovați, acțiunea pașnică vor fi împușcați! Și am contactat imediat directorii întreprinderilor noastre și le-am cerut să suspende participarea la marșul de pace. Pentru că viața umană este valoarea principală. Și niciodată nu voi permite să se verse sînge. Și am chemat la suspendarea acțiunii. La suspendare, nu anulare! Pentru că, dacă ne oprim, Donbasul și pe viitor va fi în sînge ! ", - a spus Ahmetov.

"Nimeni nu ne poate intimida ! Inclusiv cei care se intitulează așa-numita republică populară Donețk ", - a adăugat el.

Ahmetov a declarat că reprezentanții republicii populare Donețk au pus stăpînire pe calea ferată, fără de care industria Donbasului poate muri.

" Și deaceea eu îndemn toate colectivele de muncă să iasă mîine la un protest de avertizare la locul de muncă. Și acest miting va începe mîine la prînz cu sirena care va răsuna la toate întreprinderile din Donbas. În susținerea Păcii! Împotriva vărsării de sînge ! Și, atîta timp cît nu se va instaura pacea, în fiecare zi la 12:00 în tot Donbasul va răsuna această sirenă. Îi îndemn pe toți automobiliștii, toți patrioții din regiunea noastră să adere la această acțiune", - a subliniat Ahmetov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?