X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Moldova solicită UE să fie inclusă în programul de sporire a competitivității întreprinderilor mici și mijlocii

19 mai. 2014,, 14:00   Economie
4667 1
Foto: moldnews.md
Republica Moldova solicită Uniunii Europene să fie inclusă în Programul „Cosme” de sporire a competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, în cadrul căruia sînt alocate 2,3 miliarde de euro pentru perioada anilor 2014-2020, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, această solicitare a fost făcută în cadrul negocierilor purtate la Bruxelles de vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, cu comisarul european pentru piața internă, Michel Barnier, care deține în prezent și mandatul de comisar pentru antreprenoriat și industrie.

Programul „COSME” prevede componente de dezvoltare a accesului la finanțe pentru întreprinderile mici și mijlocii, a accesului la piețe noi, precum și consultanță și îmbunătățirea condițiilor de activitate a IMM-urilor. Totodată, Valeriu Lazăr a solicitat sprijin în implementarea legislației cu privire la Banca Națională și la Comisia Națională a Pieței Financiare, în contextul asigurării eficienței și transparenței în sectorul financiar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?