X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Valeriu Lazăr: Pentru Moldova este important să menţină relaţii bune cu partenerii comerciali tradiţionali

19 mai. 2014,, 13:05   Economie
4329 5
Foto: noi.md
Odată cu semnarea Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană, pentru Moldova este importantă diversificarea schimburilor comerciale, dar şi păstrarea bunelor relații cu partenerii comerciali tradiționali din Est.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, declarația a fost făcută de prim-vicepremierul Valeriu Lazăr în cadrul întrevederii de la Bruxelles cu comisarul european pentru comerţ, Karel De Gucht. El a menţionat că anterior au fost efectuate consultări pe platforma Comunității Statelor Independente și consultări bilaterale cu Federația Rusă în contextul semnării Acordului de comerț liber cu UE. Următoarea rundă de consultări cu partenerii ruși este programată la Chișinău în luna iunie.

Valeriu Lazăr a comunicat că Ministerul Economiei desfăşoară în ţară o campanie națională de informare a agenților economici cu privire la prevederile Acordului de comerț liber aprofundat și cuprinzător cu UE (DCFTA), pregătind și un pachet de susținere în vederea sporirii competitivității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?