Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Comsomolul din Moldova şi-a ales o nouă conducere şi a criticat actuala guvernare

19 mai. 2014,, 12:25   Societate
4428 1
Foto: botanika.md
Uniunea Tineretului Comunist din Moldova (UTCM) a ales duminică noii lideri ai organizaţiei, precum şi a adoptat trei rezoluţii în care critică acţiunile Coaliţiei de Guvernare Pro-Europeană (CGPE).

Potrivit agenţiei "Infotag", în cadrul reuniunii, tinerii comunişti au înnoit componenţa secretariatului Comitetului Central şi au ales noua conducere a Comisiei Centrale de Control de Cenzori. Liderul Comsomolului a fost ales colaboratorul aparatului parlamentului, Denis Iachimovschi.

Reprezentanţii aripii tinere a Partidului Comuniştilor (PCRM) au criticat acţiunile autorităţilor moldoveneşti, considerînd că din cauza acestora Moldova este transformată într-o colonie a Uniunii Europene.

"Noi nu dorim ca ţara noastră să-şi pună la ordinul autorităţilor zgarda de sclav. Autorităţile şi-au demonstrat foarte clar adevăratele intenţii deja prin faptul că Acordul de asociere cu UE a fost pregătit în cea mai mare taină faţă de societatea civilă. Acordul, care este pregătit pentru a fi semnat, nu este un acord între doi parteneri egali. Scopul acestuia este de a transmite suveranitatea statului de la poporul moldovenesc demnitarilor de la Bruxelles din Comisia Europeană şi deputaţilor Parlamentului European, care nu reprezintă poporul moldovenesc. Acest acord la direct va duce la reducerea locurilor de muncă şi la pierderea pieţelor de desfacere din Est pentru producătorii moldoveni", se vorbeşte în rezoluţie.

Comsomoliştii au atras atenţie şi asupra încercării de a reabilita ideologia nazistă în Moldova.

"Memorialele ostaşilor care au luptat împotriva fascismului s-au transformat în obiecte ale agresiunii din partea reprezentanţilor coaliţiei de guvernare. Nici unul dintre numeroasele acte de vandalism faţă de monumentele sovietice pînă acum nu a fost sancţionat, nici un vandal nu a fost tras la răspundere. Manualele de istorie s-au transformat într-un megafon ideologic al unioniştilor, deoarece peste 75% din conţinut este dedicat dezvoltării statului vecin – România. Perioada sovietică este reprezentată ca un rău absolut, iar perioada ocupării române este pictată în culori albe. În calitate de "eroi ai timpului nostru" sînt prezentate personalităţi ca Ion Antonescu şi Paul Goma, în timp ce memoria despre Pavel Tcacenco, Ion Soltâs şi alţi conaţionali de ai noştri este ştearsă din paginile istoriei", au menţionat tinerii comunişti în documentul adoptat.

La reuniune au participat reprezentanţi ai Comsomolului din Transnistria. La rugămintea preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, liderul Comsomolului din Transnistria, Evgheni Tozlovanu, a fost inclus în componenţa CC al UCTM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?