Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Republica populară Donețk pregătește o solicitare de aderare la Rusia

18 mai. 2014,, 01:59   Externe
6751 9
Foto: aif.ru
"Republica Populară Donețk" în curînd se va adresa Moscovei pentru a stabili relații diplomatice și a adera la Rusia, a declarat la o conferință de presă prim-ministrul republicii, Alexandr Borodai.

"Desigur, noi planificăm (să trimitem o solicitare cu rugămintea de aderare la Rusia). Logica războiului civil nu ne permite să pierdem niciun minut. Vom face acest lucru în regim de urgență", - a spus Borodai.

Mai mult decît atît, Borodai a anunțat că republica populară Donețk va apela la Rusia cu solicitarea de a stabili relații diplomatice cu republica.

Autoritățile republicii populare Donețk contează, de asemenea, pe ajutorul economic al Rusiei.

"Toată industria noastră constructoare de mașini, toată industria noastră sînt legate de Rusia. Dacă vor exista legături economice strînse cu Rusia, atunci și economia republicii populare Donețk se va dezvolta. În plus, noi contăm pe ajutorul din partea Rusiei", - a spus Borodai.

Mai mult decît atît, Borodai a susținut amplasare pe viitor de baze militare rusești pe teritoriul Donbasului.

"Pentru început, pot fi introduse diferite regimuri de staționare a trupelor rusești, cum ar fi regimul bazelor militare, o astfel de practică există în diferite state", - a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?