X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Pirkka Tapiola: Corupţia este o încălcare a drepturilor omului

17 mai. 2014,, 10:10   Societate
4232 0
Foto: noi.md
„Corupţia reprezintă o încălcare a drepturilor omului şi o trădare, ale cărei costuri pot fi foarte mari pentru societate”, a declarat vineri şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, la Universitatea de Stat din Moldova, unde a luat parte la lansarea unei campanii împotriva corupţiei în mediul academic.

Potrivit agenţiei "Infotag", Tapiola a declarat că "UE a devenit cea mai mare şi cea mai bogată piaţă din lume, cu aproape 600 de milioane de consumatori şi un produs intern brut în medie de 25 de mii de euro pe cap de locuitor".

"Şi asta nu pentru că oamenii noştri de afaceri sînt mai buni, ci pentru că am construit un sistem cu reguli de joc clare pentru toţi. Uitîndu-mă la valorile noastre, pot să spun: corupţia este o încălcare a drepturilor omului şi un risc la adresa securităţii statului”, le-a spus Tapiola studenţilor.

În context, oficialul european a subliniat că cetăţenii Republicii Moldova trebuie să înveţe să spună "nu" dării de mită, explicînd că astfel vor avea de cîştigat pe termen lung, întrucît nu este corect să plătească pentru drepturi şi servicii care le aparţin.

"Republica Moldova este un stat mic care poate fi întors rapid din parcursul său. Fiţi patrioţi şi spuneţi "nu" corupţiei", a îndemnat Pirkka Tapiola.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?