Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Reniță îl acuză pe Voronin de pasiune pentru lux și rupere de realitate

15 mai. 2014,, 15:35   Societate
3019 3
Foto: adevarul.ro
Fostul consilier al lui Vladimir Voronin Valeriu Reniță a criticat dur platforma electorală a PCRM-ului. În opinia lui Reniță, cei care au scris această platformă nu au trăit niciodată în Moldova.

„Uitați-vă la titlu: Putere incoruptibilă – Viață decență – O Moldovă nouă! Toate aceste îmbinări de cuvinte prăfuite pline de patos sînt compromise pe mult timp... Și asta datorită efortului profesionist al elitei politice, inclusiv al celei comuniste. Se putea mai simplu: Vom mai încerca o dată, totul e posibil!”, scrie Valeriu Reniță pe blogul său.

„Comuniștii scriu că «ei au cumpărat case și bijuterii, ei s-au odihnit la cele mai prestigioase stațiuni, copiii lor au studiat în cele mai prestigioase universități din Occident, ei s-au tratat la cei mai buni medici din Europa». Și în continuare: «ei au fost puterea, ei v-au furat țara, au falimentat economia și au jefuit poporul». Exact în țintă! Însă despre cine e vorba? Se poate afirma așa, estimativ... Însă fără discuții că toate acestea se referă și la Vladimir și Oleg Voronin”, scrie fostul consilier al liderului PCRM.

„Noi știm cum să modernizăm țara în cel mai scurt timp...”. Și asta fiind în izolare de statele cu tehnologii avansate? Nici Rusia nu-și permite așa ceva. „Noi știm cum să transformăm satul moldovenesc într-un loc confortabil și prestigios!” Un asemenea slogan putea scrie doar un fabulist care nu a trăit nicio zi în satele noastre cu ulicioare strîmbe pline de noroi. „Noi știm cum să eliberăm întreprinzătorii moldoveni și investitorii de «protecția» și șantajul structurilor mafiote”, declară în cunoștință de cauză mafioții detronați.

„Identitatea națională și lingvistică moldovenească trebuie să fie protejată cu fermitate în interiorul țării”. Ar fi bine să începeți cu șefii comuniștilor, domnilor «aborigeni!» Or, cînd liderul PCRM și principalul antropolog al țării vor începe în sfîrșit să vorbească limba de stat, fie chiar și deformată, în cadrul adunărilor de partid, unde moldovenii alcătuiesc de obicei peste 70%?

„Și încă ceva ar mai fi de menționat. Această nouă platformă electorală a stăpînilor PCRM-ului nu merită să fie analizată profesionist – este un lucru în van. Demagogia trebuie «anatomizată» după cuvintele cheie. De exemplu, în frazele următoare cuvîntul cheie care scoate în vileag ipocrizia și cinismul autorilor este cuvîntul «împreună»”, scrie Reniță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?