Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Chișinăul, în pregătiri pentru Noaptea Europeană a Muzeelor

15 mai. 2014,, 13:30   Societate
5613 0
Foto: nationalmuseum.md
La 17 mai, în capitala Republicii Moldova, pentru a 10-a oară consecutiv va avea loc tradiționala Noapte Europeană a Muzeelor. Orice doritor va putea vizita gratuit toate muzeele oraşului, dar și evenimentele organizate în cadrul ei.

Astfel, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei pregătește programul „Noaptea în care nu te poţi ascunde de artă”. În seara zilei de 17 mai muzeul va găzdui recitaluri de pian, de muzică clasică, de chitară şi de alte instrumente. Pe parcursul serii vor avea loc ateliere de creaţie: de pictură pe reproduceri arheologice, pe batic şi ceramică, în cadrul proiectului Comitetului Naţional ICOM Moldova „Revenire la tradiţii”, dar şi proiecții video.

La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală programul cultural va începe la ora 10.00 și va dura pînă la miezul nopții. Dimineața va fi inaugurată expoziția „Uniţi prin diversitate”, care prezintă costumele naţionale ale popoarelor lumii, va fi demonstrată colecția de modă în stil etno. Seara cei prezenţi vor putea participa la atelierul de creaţie „Cerc de tobe” a maestrului popular și cîntăreţului Alexandru Voroniuc. Se vor desfăşura şi lupte medievale, prezentate de clubul „Ensifer”.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei va desfășura programul său cultural sub genericul „Colecțiile muzeale dezvoltă legături create între vizitatori, generații și culturile lumii”. În incinta muzeului vor avea loc: vernisajul expoziției cu decorații militare, ateliere de creație, concerte, jocuri şi concursuri, tîrgul copiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?