X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Başcanul Găgăuziei, dispus să deschidă la Comrat consulate ale Turciei, Rusiei şi Bulgariei

15 mai. 2014,, 13:08   Societate
3616 0
Foto: noi.md
Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a anunțat despre disponibilitatea autonomiei de a deschide la Comrat consulate ale Turciei, Rusiei şi Bulgariei.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că necesitatea apariţiei acestora este legată de faptul că o mare parte din populaţia regiunii pleacă sistematic în aceste ţări pentru a munci.

"Mulţi din dintre cetăţenii din autonomie sau muncesc în Turcia sau deţin o afacere acolo. Călătoriile frecvente înseamnă, de regulă, obţinerea documentelor ţărilor de reşedinţă. Şi acest fapt vizează nu doar Rusia... Astfel, după vizita recentă la Comrat a preşedintelui Marii Adunări Naţionale a Turciei, Cemil Cicek, în capitala autonomiei a apărut un consulat de onoare, dar sper că acesta va obţine în curînd statut de secţie consulară a ambasadei Turciei în Republica Moldova", a spus başcanul.

Formuzal a menţionat că, luînd în calcul faptul că în Rusia se află peste 25 de mii de locuitori ai autonomiei, o scrisoare cu privire la necesitatea de a deschide la Comrat un consulat al Federației Ruse a fost transmisă ministerului de externe al Rusiei.

"Adică a fost iniţiată procedura tehnică a posibilei deschideri. Aceasta va dura ceva timp. Ministerul rus de externe se va adresa ministerului moldovean de externe cu solicitarea de a-i permite să deschidă un astfel de punct. Vom aştepta acordul părţilor şi răspunsul final", a spus başcanul, menţionînd că administraţia regiunii speră să amplaseze punctele consulare în aceeaşi clădire.

Populaţia Găgăuziei constituie circa 155 de mii de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?