X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Parlamentul va examina un proiect de lege cu privire la perfecţionarea procedurii de contestare a documentelor CNPF

15 mai. 2014,, 10:30   Economie
3723 0
Foto: noi.md
Parlamentul va examina în timpul apropiat un proiect de lege cu privire la reglementarea procedurii de contestare a documentelor Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF). Proiectul a fost discutat miercuri de către deputaţii Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

Potrivit agenţiei "Infotag", proiectul propune amendamente la Legea cu privire la CNPF, Codul de procedură civilă în ceea ce priveşte contestarea şi sistarea validităţii documentelor CNPF.

Potrivit autorilor proiectului, amendamentele sînt necesare pentru determinarea modalităţii de informare a destinatarului despre deciziile ce vizează eliminarea lacunelor financiare, emiterea de prescripţii, înregistrarea emisiunilor de valori mobiliare ale emitenţilor, retragerea sau suspendarea licenţei participanţilor profesionişti şi ordonanţele Comisiei Naţionale. De asemenea, se precizează termenii de contestare a documentelor CNPF.

Viceministrul Justiţiei Nicolae Eşanu a spus că "proiectul propus practic este identic proiectului cu privire la extinderea competenţelor BNM, cu o singură excepţie – documentele CNPF pot fi sistate prin decizia judecătorească, fapt ce lipseşte în cazul BNM".

Deputatul comunist Anatoli Zagorodnîi i-a amintit lui Eşanu că "la examinarea Legii cu privire la BNM, au apărut numeroase întrebări care ulterior necesitau soluţionare".

"Dacă spuneţi că proiectele sînt aproape identice, nu vă este frică că o situaţie similară va apărea şi în cazul dat?", a întrebat el.

În replică, viceministrul a spus că "autorii au luat în calcul greşelile precedente şi se vor strădui să nu le comită pe viitor".

Şeful comisiei, democrata Raisa Apolschi, a propus deputaţilor să adopte proiectul ca o concepţie, pentru discutarea detaliată în cadrul şedinţei în plen. Proiectul a fost supus votului şi susţinut de majoritatea voturilor.

În aprilie Parlamentul a adoptat un proiect potrivit căruia deciziile BNM pot fi contestate doar de cei în privinţa cărora au fost luate. Documentele BNM pot fi contestate doar la Consiliul de administraţie prin depunerea unei cereri în decurs de 30 de zile de la momentul notificării. Solicitarea de sistare a executării deciziilor BNM poate fi depusă în instanţa de judecată doar după contestarea acestora la Consiliul de administraţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?