X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Soluția României pentru Moldova în cazul unui nou embargo impus de Rusia

14 mai. 2014,, 15:50   Societate
5901 14
Foto: infoprut.ro
România intenţionează să majoreze cota de export a merelor din Republica Moldova în cazul unui nou embargo instituit de Federația Rusă. O declarație în acest sens a fost făcută de ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Diplomatul a precizat că o asemenea opțiune va fi oferită Republicii Moldova prin intermediul Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător, semnat cu UE.

„Dacă exportul de produse agricole în Rusia va întîmpina dificultăți, acest lucru va crea probleme serioase guvernului de la Chișinău. Acest echilibru este suficient de fragil, încît să încercăm să găsim opțiuni alternative. Noi, partenerii Republicii Moldova, de pildă, putem să creștem, și asta este una dintre intențiile României, cota de export alocată republicii, cînd vine vorba de mere, de către UE, prin Acordul de liber schimb. Acesta este o măsură care ar oferi Republicii Moldova o opțiune alternativă, dacă se blochează accesul la o piață, o altă piață se poate deschide”, a remarcat Lazurcă.

Menționăm că recent, premierul rus, Dmitri Medvedev, a declarat că, pe fondul incidentului de la Chișinău din timpul vizitei lui Rogozin, Rusia va revizui relațiile economice cu Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?