X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Dumitru Ciubaşenco: Politicienii noştri mint cînd vorbesc despre integare europeană

14 mai. 2014,, 10:18   Politică
9270 20
Foto : noi.md
Redactorul-şef al ziarului „Panorama” Dumitru Ciubaşenco este de părere că, politicienii noştri mint cînd vorbesc despre integrare europeană. La această concluzie el a ajuns, după ce a ascultat ieri discursul preşedintelui Consiliului Europei Herman Van Rompuy. În cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, el, împreună cu alţi invitaţi, a comentat vizita oficialului european şi discursurile autorităţilor din Moldova.

Dumitru Ciubaşenco, redactor-şef ziarul „Panorama”: „Guvernul nostru s-a transformat într-o agenție de turism. Dacă ei nu sînt peste hotare, atunci aici este cineva. Acest Guvern nu poartă răspundere în faţa oamenilor, ci în faţa birocraţilor occidentali. Iar în ceea ce priveşte discursul lui Herman Van Rompuy, s-a creat o impresie că, a fost un fel de predică a unui pastor protestant. Eu am aşteptat la sfîrşitul acestei predici să se spună Amin. În 20 de minute cît a vorbit el, nu am auzit sintagma – integrare europeană, de aceea eu cred că politicienii noştri mint cînd vorbesc despre integare europeană”.

Analistul politic Viorel Cibotaru, dimpotrivă crede că astfel de vizite reprezintă de fapt un suport moral. Ele fiind importante atît pentru imaginea, cît şi pentru securitatea Republicii Moldova. Expertul consideră că, ele vor continua pînă la semnarea Acordului de Asociere.

Fostul ministru de externe Valeriu Ostalep nu s-a arătat tocmai mulţumit de discursurile autorităţilor din Moldova şi nici de discursul oficialului european.

„În UE discursurile politicenilor sunt foarte strict coordonate cu realităţile, acolo dacă începi să deviezi în materia populismului, foarte repede îţi pierzi pespectiva politică şi susţinerea poporului. Eu nu trăiesc într-o ţară cu rezultate fantastice şi mi-aş dori ca politicienii noştri să meargă înainte, dar cu discursuri mai puţin triumfaliste”.

Mai optimist s-a dovedit a fi jurnalistul Ion Terguţă. El crede că, Herman Van Rompuy a venit la Chişinău, ca să spulbere din temerile cetăţenilor moldoveni în ceea ce priveşte semnarea Acordului de Asociere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?