Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Vicepreşedintele Bundestagului Germaniei sprijină integrarea europeană a Moldovei

13 mai. 2014,, 10:19   Societate
3301 0
Foto: topnews.de
Vicepreşedintele Bundestagului Germaniei Ulla Schmidt a declarat că Germania susţine procesul de integrare europeană a Moldovei. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Parlamentului, în cadrul întrevederii cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, oficiala şi-a exprimat speranţa că "cetăţenii moldoveni vor beneficia plenar de avantajele liberalizării regimului de vize şi ale semnării Acordului de asociere".

"Odată cu ratificarea Acordului de asociere, multe probleme îşi vor găsi soluţii. Crearea Zonei de Liber Schimb va asigura condiţii necesare pentru sporirea investiţiilor externe", a declarat vicespicherul Bundestagului. În cadrul întrevederii s-au abordat subiecte ce ţin de relaţiile bilaterale în contextul implementării agendei europene a Republicii Moldova, modernizarea ţării şi atragerea investiţiilor germane în economia naţională. Igor Corman a exprimat gratitudine autorităţilor germane pentru susţinerea liberalizării regimului de vize cu UE pentru cetăţenii moldoveni şi a solicitat sprijinul Bundestagului Germaniei privind ratificarea cît mai accelerată a Acordului de asociere, care urmează a fi semnat în luna iunie curent.

"Germania este un partener important pentru ţara noastră. În acest an, avem nevoie, mai mult ca niciodată, de solidaritatea partenerilor externi. Sîntem interesaţi ca un număr cît mai mare de ţări să ratifice Acordul de asociere al Republicii Moldova la UE, într-un ritm accelerat", a subliniat şeful legislativului.

Igor Corman a mai menţionat că Republicii Moldova este interesată de sporirea investiţiilor germane în economia naţională, remarcînd exemplele pozitive din ultimii ani.

Vorbind despre legăturile istorice şi culturale dintre cele două ţări, preşedintele Parlamentului a salutat acţiunile organizate în cadrul săptămînii moldo-germane la Chişinău, cu ocazia marcării celor 200 de ani de la stabilirea coloniştilor germani pe teritoriul Republicii Moldova.

"Această filă comună din istoria noastră vine să consolideze relaţiile dintre Republica Moldova şi Germania", a declarat Igor Corman, care, împreună cu Ulla Schmidt, a participat la deschiderea expoziţiei "Urme germane în Moldova, 1814-2014. Tradiţie şi modernizare", la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi la premiera filmului "Acasă în Marienfeld".

În cadrul întrevederii cu prim-ministrul Iurie Leancă, Ulla Schmidt a menţionat că "Germania pledează pentru libertatea statelor de a-şi alege de sine stătător calea de dezvoltare", declarînd în acest context că "Germania va susţine plenar decizia Republicii Moldova privind integrarea în UE".

"Considerăm că politicile de vecinătate, Parteneriatul Estic, Acordul de liber schimb şi Acordul de asociere sînt decizii corecte ale Uniunii Europene, iar vizitele oficialilor germani de nivel înalt în Republica Moldova denotă sprijinul pentru parcursul european al Moldovei", a spus Ulla Schmidt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?