Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Turcinov a PLECAT de la Timoșenko – Presa

13 mai. 2014,, 03:39   Externe
12162 4
Foto: obozrevatel.com
Președintele interimar al Ucrainei Alexandr Turcinov nu mai vrea să fie mîna dreaptă a Iuliei Timoșenko. El nu a sprijinit înaintarea ei ca candidat la președinție. Motiv de dispută a fost altercația care a avut loc recent între politicieni cu privire la necesitatea operațiunii militare în Donbas.

Timoșenko i-ar fi cerut lui Turcinov să dea de urgență ordine structurilor de forță. Alexandr Turcinov destul de dur a răspuns că el și structurile de forță știu ce și cînd să facă. Trebuie remarcat faptul că operațiunea antiteroristă la Slaveansk și Kramatorsk a început într-adevăr la două zile după conflict. Dar fără îndrumări valoroase din partea lui Timoșenko, scrie DS.

Aceasta, potrivit unor surse, demult nu a fost văzută la președinție. Deși mai devreme în mass-media s-a vorbit despre prezența lui Timoșenko la ședințele închise ale Consiliului de Securitate Națională și Apărare și implicarea acesteia în desemnarea în funcții. Acum, totul s-a schimbat.

Se vorbește despre un alt conflict între Timoșenko și Turcinov. Acesta este asociat cu nemulțumirea Iuliei Timoșenko față de șeful staffului său electoral în regiunea Odesa, deputatul Alexandr Dubov, recomandat de Turcinov.

Mass-media a scris că acești oameni au nu numai interese de partid comune, ci și o relație personală bună. Amîndoi sînt enoriașii aceleiași biserici. La sugestia lui Dubovoi în fruntea departamentului regional de poliție Odesa a fost numit Petr Luțiuc, care a fost acuzat de incompetență profesională, după evenimentele tragice din 2 mai, la Odesa. Adversarii lui Timoșenko au trîmbițat imediat că acesta este acel Dubovoi care conduce campania ei în regiunea Odesa. Potrivit unor surse, Iulia Timoșenko ar fi reacționat dureros la această lovitură de imagine și a discutat emoțional cu Turcinov.

Se vehiculează că Președintele interimar și-a exprimat dorința de a se retrage (temporar) din viața politică după transmiterea atribuțiilor președintelui ales de popor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?