Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Traian Băsescu ÎI DĂ REPLICA lui Rogozin: "Dacă ARE NEVOIE, ÎI SPUNEM NOI CINE SÎNTEM"

12 mai. 2014,, 09:52   Externe
10182 33
Foto : libertatea.ro
După ce a evitat să comenteze acuzaţiile făcute pe Twitter de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, lăsînd problema în seama autorităţilor responsabile, duminică, Traian Băsescu nu a mai tăcut.

Invitat la Digi24, şeful statului a apreciat că Rogozin este o figură politică "orgolioasă şi impulsivă" şi că, cel mai probabil, afimaţiile îngrijorătoare la adresa României, făcute de acesta pe pagina de socializare, sînt efect al alcoolului consumat în exces.

"Rogozin este orgolios şi impulsiv, iar declaraţiile le-a făcut după ce se împrietenise bine cu cîteva sticle de votcă", a spus preşedintele.

Acesta a adăugat, pe acelaşi ton: "Dacă are nevoie, îi spunem noi cine sîntem. Am trăit sub trei imperii şi sîntem tot aici. Ei ar trebui să plece".

În ceea ce priveşte modul în care Ministerul român al Afacerilor Externe a gestionat situaţia, Traian Băsescu este de părere că "MAE şi-a făcut treaba".

De asemenea, şeful statului este de părere că nu poate considera declaraţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin ca fiind poziţia oficială a statului rus, ci, mai degrabă, "afirmaţii făcute sub influenţa băuturilor alcoolice".

Dmitri Rogozin se află pe lista cu oficialii ruşi sancţionaţi de Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că nu are voie să pună piciorul în spaţiul comunitar, dar poate străbate spaţiul aerian al statelor membre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?