Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Noi vom interzice reabilitarea criminalilor nazişti – Şupak

9 mai. 2014,, 12:30   Societate
4602 5
Foto : komsomol.md
„Cu toate că eu nu recunosc Republica Moldovenească Nistreană şi o consider parte a Moldovei, nu pot să nu recunosc demn de respect decretul lui Evgheni Şevciuk, care stabileşte drept crimă, lipsa de respect faţă de memoria veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a declarat pentru NOI.md deputatul PCRM, Inna Şupak.

Interlocutoarea a amintit că „încă pe 1 decembrie 2011, noi am înregistrat un proiect de lege privind inadmisibilitatea eroizării şi reabilitării criminalilor nazişti. Este curios faptul că acesta a fost elaborat după modelul legii antinaziste, adoptate la Adunarea Parlamentară a statelor CSI şi a fost recomandat spre aprobare în ţările Comunităţii. Însă comisia parlamentară de profil, cu voturile reprezentanţilor partidelor de guvernare, l-a respins, motivînd cî el ar veni în contradicţie du Declaraţia de Independenţă a Moldovei”; a comunicat politicianul.

Totodată, ea a menţionat că fracţiunea comuniştilor a cerut în repetate rînduri să includă proiectul de lege pe ordine de zi a parlamentului, dar în zadar. „Este interesant că asemenea legi funcţionează şi sînt strict respectate în Italia şi Germania, despre respectarea valorilor democratice ale cărora jură liderii alianţei de sute de ori pe zi. Dar ce să ne mirăm, dacă ei nu recunosc nici deciziile ONU privind respectarea memoriei victimelor holocaustului din 24 aprilie. Atunci eu le-am propus deputaţilor să cinstim în această zi memoria evreilor ucişi de cotropitorii româno-fascişti, inclusiv pe teritoriul ţării noastre. S-au ridicat doar membrii fracţiunii comuniştilor”, a menţionat deputatul.

„Noi, vom cîştiga, fără îndoială, alegerile parlamentare, iar unul din primii paşi va fi adoptarea acestei legi, ce va interzice, printre altele, istoria românilor, în care criminalul nazist Antonescu este elogiat, şi va asigura o pedeapsîă dură pentru profanarea memoriei eroilor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a conchis Şupak.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?