Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Leancă a vorbit despre îngrijorările autorităţilor la TV5 Monde (VIDEO)

8 mai. 2014,, 11:40   Politică
3588 5
Foto: gov.md
O perspectivă clară europeană pentru Republica Moldova va contribui la instalarea unui climat stabil în regiune. Declaraţia aparţine premierului Iurie Leancă şi a fost făcută în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune TV5 Monde, în care oficialul a vorbit despre preocupările Chișinăului față de situația din Ucraina, riscurile acesteia pentru regiune și aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

„Sîntem foarte preocupați de situația din Ucraina, stat cu care avem o frontieră de mai bine de 1200 de kilometri. Ucraina poate influența soluționarea problematicii transnistrene. Faptul că acest conflict are loc în imediata apropiere de țara noastră, victimele înregistrate, sporesc nivelul de îngrijorare. Este foarte important să contribuim la stoparea crizei din Ucraina, să fie utilizate toate mecanismele internaționale pentru a fi găsite soluții de normalizare a situației”, a subliniat premierul.

Leancă a reiterat faptul că situaţia din Ucraina reprezintă o lecţie pentru Republica Moldova, care a demonstrat că reformele trebuie aplicate într-o manieră mai determinantă.

Totodată, premierul a ţinut să precizeze că integrarea europeană nu semnifică deteriorarea relațiilor cu Federația Rusă. Dimpotrivă, Leancă se arată convins că relaţiile dintre cele două ţări, dar şi situaţia din regiune se vor normaliza în urma acestui proces.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?