X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Lukașenko a declarat că este pregătit de AGRESIUNE

8 mai. 2014,, 09:51   Externe
12693 36
Foto : mediafax.ro
Experiența tristă a Ucrainei a arătat că în situația actuală din Belarus este nevoie de o armată eficientă, care poate face față agresiunii.

Aceasta opinie a fost exprimată de către președintele belarus Alexandr Lukașenko.

"Armata, așa cum au arătat evenimentele recente, este necesară în orice stat. Și acum în Belarus, probabil, doar un prost mă poate critica pentru faptul că am acordat o mare atenție dezvoltării Forțelor Armate", - a declarat liderul din Belarus.

Lukașenko a amintit că anterior s-a vehiculat opinia, că Belarus ar trebui să refuze la propria armată. "Se pare că avem nevoie de ea. Și mulțumesc lui Dumnezeu că am ținut pasul cu cele mai recente evoluții. Noi permanent perfecționăm armata, în funcție de ce războaie locale au avut loc pe planeta noastră", - a subliniat el.

"Noi nu sîntem agresori, nu vrem să luptăm cu nimeni. Dar dacă cineva ne atacă, trebuie să fim pregătiți să ripostăm agresorului. Este doar o doctrină de apărare", - a spus Lukașenko.

Președintele a reamintit că a dat dispoziția să fie modernizate zece aeronave pentru nevoile Forțelor Aeriene din Belarus. "Apoi, probabil, încă zece. Dar Forțele Aeriene trebuie să le menținem în stare bună, ca să nu repetăm experiența tristă a fraților noștri - ucrainenii. Atunci cînd a fost nevoie să lupte, s-a dovedit că nu-i armată. Păreau a fi 250 de mii un an în urmă, așa cum mi-a spus Ianukovici. Iar cînd s-a întîmplat – nu-i armata", - a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?