X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

CCA a interzis folosirea în emisie directă a denumirilor rusești de localități

6 mai. 2014,, 16:45   Societate
7693 22
Foto: noi.md
În emisiunile de la posturile de televiziune și radio este interzisă folosirea formelor rusești de scriere și pronunțare a localităților din Republica Moldova. Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a emis Decizia cu privire la recomandarea privind utilizarea corectă a denumirilor oficiale de localităţi în programele audiovizuale. Decizia respectivă a fost aprobată după examinarea sesizării unui oarecare cetățean C. Nunu, care a informat că posturile de televiziune și radio care emit pe teritoriul Republicii Moldova „folosesc în transmisiunile lor formele anacronice rusești de scriere a denumirilor localităților: Бельцы, Бричаны, Бутучаны, Кагул, Каприаны (Киприаны), Калараш, Кишинев, Дондюшаны, Единцы, Флорешты etc.”.

În opinia autorului sesizării, folosirea acestor forme reprezintă o „încălcare a normelor oficiale” stabilite prin Legea cu privire la structura teritorial-administrativă a Republicii Moldova și Legea despre funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, difuzorii sînt obligați să folosească în programele lor denumirile oficiale ale satelor, comunelor, orașelor și raioanelor, pentru „a nu admite încălcarea legislației în vigoare care reglementează scrierea în limba română și transcrierea în limba rusă a denumirilor localităților”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?