Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Volumul remitențelor în Moldova de la muncitorii migranți este în scădere

6 mai. 2014,, 14:10   Economie
4821 0
Foto: evz.ro
Volumul transferurilor bănești în Republica Moldova de peste hotare prin intermediul băncilor comerciale, în trimestrul I al anului 2014, s-a redus cu circa 7%. Informația a fost comunicată de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, care a precizat că aceasta se datorează încetinirii ritmurilor de creștere economică în Rusia și încheierea unor proiecte mari de infrastructură în această țară, la care a muncit o mare parte a muncitorilor migranți moldoveni, transmite NOI.md. Potrivit lui Dorin Drăguțanu, oferta de valută din partea persoanelor fizice în Moldova s-a redus cu 20%.

Guvernatorul BNM a subliniat că, deocamdată este prematur să se vorbească despre un trend și să se numească cu exactitate factorii ce au redus volumul remitențelor. Potrivit lui Dorin Drăguțanu, printre posibilele cauze se numără reducerea cheltuielilor sau factorul sezonier. Astfel, în anul 2013, sărbătorile pascale au fost mai devreme ca în acest an și baza comparativă a fost un pic alta. Oficialul a precizat că situația se va clarifica după analizarea datelor statistice pentru lunile aprilie și mai.

Amintim că, în ianuarie-februarie 2014, volumul remitențelor de peste hotare prin intermediul băncilor a constituit 190,97 milioane de dolari SUA sau cu 5,7% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. În anul 2013, volumul remitențelor în Moldova a crescut cu 7,7% și s-a cifrat la 1 miliard 608,98 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?