X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

În centrul Chişinăului a fost întinsă o panglică imensă a Sfîntului Gheorghe (VIDEO)

5 mai. 2014,, 18:30   Societate
7536 11
Foto: noi.md
La Chişinău a fost întinsă o panglică a Sfîntului Gheorghe de dimensiuni record – 7 metri în lăţime şi 200 de metri în lungime. La marșul cu ocazia sărbătorii Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei au participat cîteva mii de locuitori ai capitalei şi activişti. Coloana participanţilor a pornit de la monumentul ostașilor eliberatori spre Piața Marii Adunări Naţionale. Manifestanții, de asemenea, au adus portretele bunicilor şi străbunicilor care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

"Evenimentul de astăzi simbolizeaza victoria poporului nostru asupra fascismului, şi dacă astăzi cineva cei de la guvernare au uitat despre aceasta, vom reaminti. Nu vom permite autorităţilor să diminueze semnificația acestui eveniment. Așa cum l-am desfășurat, așa și îl vom desfășura. Iar dacă unii sînt nemulţumiți şi se poziționează ca adepți ai lui Hitler Bandera, Antonescu, poziţia acestora nu mă interesează", a declarat liderul Consiliului obștesc "Pentru Patrie!" Igor Tuleanțev.

Împreună cu panglica Sf. Gheorghe, la PMAN a fost întins un steag de 50 de metri.

Participanţii la marș au ținut un minut de reculegere în memoria nu numai eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, dar și victimelor neofascismului în Ucraina.

Organizatorul acţiunii patriotice a fost Consiliul obștesc "Pentru Patrie!". Scopul principal al acestei asociații este organizarea și desfășurarea de evenimente festive dedicat celei de-a 69-a aniversări a Marii Victorii şi celei de-a 70-a aniversări de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?