Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Expert: Retorica lui Filat în privința Rusiei s-a schimbat

5 mai. 2014,, 16:50   Societate
21326 47
Foto: tribuna.md
Vlad Filat a fost o perioadă deosebit de prudent în declarații cînd era vorba de Rusia, dar retorica politicianului s-a schimbat pe fondul evenimentelor din Ucraina. De această părere este analistul politic Nicolae Negru.

„Filat spune lucrurilor pe nume atunci cînd se referă la implicarea Rusiei în alegeri și la alte acțiuni din partea Rusiei, care vor fi întreprinse pînă la semnarea Acordului de asociere. Nu e nimic nou în aceste declarații. Filat a fost deosebit de prudent o perioadă, cît era vorba de Rusia, dar iată că retorica lui s-a schimbat, odată cu evenimentele din Ucraina. Dacă mai devreme Rusia declara că nu este împotriva asocierii statelor din Parteneriatul Estic la UE, acum Moscova a început să prolifereze amenințări și să declare deschis că se opune acestui demers”, a explicat Negru.

Analistul nu exclude că atunci cînd autoritățile ruse vor irosi toate căile politice și economice de exercitare a controlului asupra Republicii Moldova, vor trece la provocări de genul celor din Ucraina. „Moscova are interesele ei și le urmărește cu consecvență, indiferent de declarațiile care se fac aici la Chișinău. Putem să ne așteptăm și la provocări pe Nistru”, a remarcat Negru.

Menționăm că Vlad Filat a declarat recent în cadrul unui interviu televizat că Federația Rusă vrea să refacă Uniunea Sovietică, iar Republica Moldova este în pericol. Totodată acesta a precizat că implicarea Rusiei în alegerile din noiembrie va fi de amploare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?