X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ucraina: LUPTE CRÎNCENE la Slaveansk (VIDEO)

2 mai. 2014,, 11:47   Externe
10656 31
Foto: org.ua
Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Apărării al Ucrainei, în timpul fazei active a operaţiunii speciale de la Slaviansk au fost doborâte două elicoptere Mi-24 şi a fost deteriorat un elicopter MI-8 al forţelor armate ucrainene, au fost ucişi doi militari şi câţiva au fost răniţi.

Ministrul interimar de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov a confirmat că în zona oraşelor Slaviansk Şi Kramatorsk din sud-estul ţării a început faza activă a operaţiunii antiteroriste.

Potrivit lui, la această operaţiune participă MAI, Garda Naţională şi forţele armate, iar Slaviansk a fost încercuit.

Potrivit lui Arsen Avakov, circulaţia pe calea ferată în zona desfăşurării operaţiunii speciale va fi suspendată, iar circulaţia pe drumuri în zona oraşului Slaviansk este limitată la minim. Avacov a comunicat că 10 puncte de control la intrările în oraș sînt controlate de armata ucraineană.

Anterior mass-media a anunțat că armata a ocupat principala înălțime a orașului –Karaciun, unde se află turnul de televiziune.

Forţele de autoapărare din Slaviansk au părăsit câteva puncte de control din partea de nord a oraşului şi acum construiesc baricade mai aproape de centrul oraşului. Armata a reușit să deterioreze trei TAB-uri ale protestatarilor.

La moment orașul nu este survolat de avioane. Legătura telefonică a fost restabilită. Au încetat împușcăturile. Milițiile cred că cauza este manevra pe care o întreprind forțele guvernamentale.

Orășenii au ieșit pe pod pentru a împiedica luarea cu asalt a orașului. La Kramatorsk șoferii au barat drumul în orș cu camioane.

Operațiunea a început la ora 4:30 dimineața. Locuitorii au fost reziți de sirenele, care anunțau începutul asaltului. Au răsunat primele împușcături și s-au auzit aterizînd elicopterele.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?