X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Politician rus: Rusia are DOUĂ SCENARII cu privire la sud-estul Ucrainei

2 mai. 2014,, 13:30   Externe
13832 37
Foto: rferl.org
Prezentatoarea TV din Rusia, politicianul Irina Hakamada consideră posibila separare a regiunilor de sud-est a Ucrainei drept "catastrofală" pentru Rusia. Ea a declarat acest lucru într-un interviu pentru ZN.UA.

Răspunzînd la întrebarea cît de departe va merge Rusia în acțiunile sale față de Ucraina, Hakamada a declarat:

"În opinia mea, există două scenarii. Potrivit primului, deținînd poziția de învingător, Rusia acceptă compromisul și negociază cu Ucraina sub medierea SUA și a Europei pentru ca estul și sudul să obțină o oportunitate mai mare de a se identifica ca ruși în cadrul unui stat unitar. Are loc federalizarea (sau regionalizarea), care permite alegerea propriilor conducători și folosirea liberă a două limbi – rusă și ucraineană", a spus Hakamada.

"Al doilea scenariu presupune separarea părții de sud-est a Ucrainei, care va asigura astfel o zonă continentală Crimeii. Acest plan îl apreciez ca catastrofal, deoarece nu va fi deloc simplu", a opinat politicianul.

"Acum, Europa și America se comportă pasiv: multă vorbă și puțină acțiune. Însă dacă Europa va vedea intenția lui Vladimir Putin de a merge în Transnistria, va simți pericolul real pentru propriile frontiere – vor fi măsuri mai dure. Și această situație este dezavantajoasă pentru Rusia", a conchis Hakamada.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?