X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii la Chişinău va fi serbată cu marşuri şi concerte

1 mai. 2014,, 10:00   Societate
5036 0
Foto : newsmoldova.ru
Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii, 1 mai, va fi serbată la Chişinău cu marşuri şi concerte, cu participarea interpreţilor străini.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Partidul Comuniştilor din Moldova, "pe 1 mai partidul va desfăşura «Marşul solidarităţii», de la Arcul de Triumf pînă la Academia de Ştiinţe a Moldovei, unde va avea loc un miting, iar la finele manifestaţiilor va avea loc un concert cu participarea faimoaselor trupe sovietice "Земляне" şi "Песняры".

În aceeaşi zi, o demonstraţie de 1 mai va fi desfăşurată de Partidul Socialiştilor, care va mărșălui în coloană de la Circul din Chişinău pînă la Teatrul Naţional de Operă şi Balet. De asemenea, va fi desfăşurat un marş cu motociclete. Serbările se vor încheia cu un concert la care vor participa interpreţi autohtoni.

Mişcarea civică "Patria – Uniunea Eurasiatică" va desfăşura un miting în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Solidarităţii Oamenilor Muncii, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza, i-a felicitat pe cetăţeni cu ocazia sărbătorii şi a spus că "sindicatele vor continua să lupte pentru drepturile omului şi traiul decent al acestora".

Pe 2, 3 şi 4 mai, la Chişinău, Comrat şi Hînceşti vor avea loc concerte în aer liber cu participarea interpretei ruse Iulia Saviceva, trupei românești „Morandi” şi trupei englezei „Bad boys blue”. Organizatorul concertelor este preşedintele Partidului Naţional Republican, antreprenorul Renato Usatîi.

Anual, data de 1 mai – Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii – este sărbătorită în 142 de ţări ale lumii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?