X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

O delegație a UE pentru comerț a întreprins o vizită la Tiraspol

30 apr. 2014,, 11:15   Societate
3958 1
Foto: noi.md
O delegație a Uniunii Europene în frunte cu șeful Departamentului Comerț pentru statele CSI și Balcani, Luc Devigne, a efectuat o vizită la Tiraspol, transmite NOI.md cu referire la ministerul de externe al autoproclamatei RMN.

În cadrul vizitei membrii delegației UE au avut o întrevedere cu ministrul de externe al republicii nistrene, Nina Ștanski, cu care au discutat perspectivele colaborării comercial-economice dintre Transnistria și UE în contextul semnării Acordului de liber schimb UE-RM.

În opinia părții transnistrene, semnarea acestui acord și reformatarea cooperării comerciale fără a ține cont de interesele Transnistriei și în condițiile conflictului nesoluționat reprezintă un pas destructiv. Totodată, Ștanski a apreciat înalt decizia UE de a menține regimul certificatelor autonome preferențiale pentru întreprinderile transnistrene pînă la sfîrșitul anului 2015.

„Eu și colegii mei sîntem deschiși pentru un dialog larg privind identificarea unui mecanism special de cooperare dintre Transnistria și UE”, a menționat Ștanski.

Reprezentanta Tiraspolului a subliniat că Transnistria nu va copia în totalitate angajamentele pe care este dispusă să și le asume Moldova, deoarece aceasta contravine intereselor regiunii și ar putea avea efecte negative pentru economia locală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?