X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Sancţiunile pentru neexecutarea hotărîrilor Curţii de Conturi au fost înăsprite

25 apr. 2014,, 15:15   Societate
5637 0
Foto: tribuna.md
Amendamentele la Codul contravenţional, intrate vineri în vigoare, înăspresc considerabil sancţiunile pentru conducătorii instituţiilor publice care nu execută hotărîrile Curţii de Conturi (CC).

În actul citat de agenţia "Infotag" se spune că, în contextul articolului 319 al Codului, inacţiunea responsabililor va fi sancţionată acum cu amenzi de la 6 mii pînă la 10 mii de lei ($444-$740). Funcţionarii care nu vor prezenta datele privind activitatea întreprinderilor riscă sancţiuni financiare de pînă la 3 mii de lei ($220).

Amendamentele stabilesc că auditorii CC vor transmite procesele-verbale cu privire la contravenţii instanţelor judecătoreşti, pentru examinare în fond.

Şeful CC, Serafim Urechean, a declarat în repetate rînduri că funcţionarii sabotează hotărîrile emise de instituţia pe care o conduce. Și experţii Centrului Analitic „Expert-Grup” au constatat că managementul defectuos al administraţiei Banca de Economii, de exemplu, s-a soldat cu pierderi de 20 de milioane de lei la închirierea spaţiilor băncii. În ratingul instituţiilor publice care au prejudiciat cel mai mult bugetul statului au figurat Aeroport Handling, dar şi raioanele Briceni, Străşeni şi Rîşcani. Chiar dacă CC trimite rapoartele organelor de drept, nu există niciun caz de sancţionare a funcţionarilor pentru neîndeplinirea recomandărilor Curţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?