X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Expert: Alianța dintre PLDM, PD și PL ar putea fi restabilită

24 apr. 2014,, 18:02   Politică
6872 5
Foto: ipn.md
În cazul în care datele Barometrului Opiniei Publice pentru luna aprilie vor coincide cu rezultatele alegerilor parlamentare din acest an, alianța din 2010 dintre PD, PL și PLDM ar putea fi restabilită. Acesta este unul dintre scenariile prezentate de analistul politic Ion Tăbîrță, în contextul datelor sondajului BOP, potrivit căruia dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlament ar accede PCRM, PLDM, PD și PL.

Totodată, politologul nu exclude și o eventuală alianță PD-PCRM, în urma scrutinului din acest an.

„Este un sondaj optimist pentru partidele de la guvernare, iar în acest context putem vorbi de un scenariu de reconfigurare a alianței din 2010, deși negocierile cu Mihai Ghimpu vor fi foarte dificile. O a doua opțiune ar fi alianța între PD și PCRM. Aici putem să luăm în calcul experiența din 2010, atunci cînd PD mergea la negocieri dimineața cu unii, iar seara cu alții”, a explicat Tăbîrță.

În ceea ce privește diminuarea încrederii populației în PCRM față de noiembrie 2013, analistul explică această scădere prin faptul că reprezentanții partidului s-au remarcat prin ieșiri radicale în acest interval, în timp ce guvernarea a înregistrat o dinamică pozitivă.

„Motivele pot fi multiple. Pe de o parte este vorba de succesele Coaliției pe calea integrării europene. Pe de alta, comuniștii nu s-au remarcat în această perioadă, decît cu inițiative destul de năstrușnice în Parlament, nici Voronin nu a fost prea concludent”, a remarcat Tăbîrță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?