X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Cimitirele din Chișinău sînt gata de Paștile Blajinilor

24 apr. 2014,, 16:00   Societate
6744 0
Foto: adevarul.ro
Cimitirele capitalei sînt pregătite pentru zilele de pomenire în proporție de aproape 90 %, asigură reprezentanții Primăriei Chișinău. Solicitată de NOI.md, directoarea Combinatului Servicii Funerare, Ludmila Boțan, a spus că la cimitire se desfășoară ultimele lucrări. În fond, lucrări de salubrizare și amenajare au fost efectuate la Cimitirul Central („Armenesc”, str. Mateevici, 11 ), și la cimitirul „Sf. Lazăr” („Doina”, str. Doina, 189).

„La cimitirul „Sf. Lazăr” au fost aduse 30 de cisterne de două tone de apă și 60 de toalete ecologice, la Cimitirul Armenesc – 3 toalete ecologice și tomberoane aproape la fiecare intersecție. La „Sf. Lazăr” tomberoane sînt doar lîngă poartă. Continuă vopsirea gardurilor și bordurilor. Teritoriul a fost curățat de gunoaie, a rămas doar să fie evacuate”, a relatat Ludmila Boțan.

Directoarea Combinatului Servicii Funerare a amintit că, începînd de mîine, intrarea transportului pe teritoriul cimitirelor va fi interzis, în legătură cu evacuarea gunoiului. În timpul zilelor de pomenire personalul combinatului va lucra non-stop.

De 27 și 28 aprilie va fi organizată transportarea gratuită la cimitirul „Sfîntul Lazăr”. Pentru aceasta vor fi alocate autobuze speciale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?