X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ucraina: orașul Slaviansk luat cu asalt (FOTO, VIDEO)

24 apr. 2014,, 13:10   Externe
9177 2
Foto : unian.net
UPDATE 13.00: Luptele de la intrarea în oraşul Slaviansk, un bastion separatist în estul Ucrainei, luat la asalt cu blindate ale armatei, s-au soldat cu un mort şi un rănit, au anunţat autorităţile medicale din regiune.

Blindate ucrainene au trecut de un baraj al insurgenţilor, la nord de oraşul Slaviansk, un bastion al separatiştilor proruşi, potrivit unui fotograf al agenţiei care a văzut cinci vehicule, relatează AFP.

Stela Horoşeva, o purtătoare de cuvînt a liderului separatist local Viaceslav Ponomarev, a declarat pentru AFP că, în oraş, personalul civil din primărie "a primit ordinul să evacueze clădirea".

Ea a adăugat că "bărbaţii înarmaţi care asigură apărarea primăriei rămîn pe poziţii".


La intrarea din partea oraşului Sviatogorsk în oraşul ucrainean Slaviansk, care a fost ocupat ieri de trupele ucrainene, astăzi a avut loc un schimb de focuri între indivizi necunoscuţi şi forţele de autoapărare din Slaviasnk.

Potrivit informaţiilor preliminare, două persoane au fost ucise, există răniţi.

Purtătorul de cuvînt al forţelor de autoapărare din Slaviansk a anunţat că a fost descoperit un grup de oameni înarmaţi. Spre ei a pornit un grup mobil de la punctul de control Kombikormocinâi. Din pădurea din apropiere, asupra lui a fost deschis focul. În prezent, reprezentanţi ai forţelor de autoapărare controlează zona de pădure pentru a-i descoperi pe atacatori.



Relatează: newsru.com; korrespondent.net, antena3.ro
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?