X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

A fost aprobată întrebarea pentru REFERENDUMUL din Donețk și Lugansk

24 apr. 2014,, 12:05   Externe
8514 1
Foto: ria.ru
La secțiile de votare din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina este în plină desfășurare pregătirea pentru viitorul referendum. Se aprobă versiunea finală a întrebării, care va fi supusă referendumului.

Susținătorii federalizării Ucrainei în regiunea Donețk contează că referendumul lor cu privire la statutul regiunii va avea loc în aceeași zi cu cel din Lugansk. Declarația a fost făcută în piața din fața administrației regionale de către liderul republicii Donețk, Denis Pușilin.

El a mai spus că întrebarea la referendumul din 11 va fi formulată în felul următorul: "Confirmați Declarația despre proclamarea republicii populare Donețk și a suveranității sale ?". Potrivit activistului, după Ucraina a lansat agresiunea împotriva republicii populare Donețk, nu se mai pune problema federalizării în cadrul Ucrainei. Buletinele vor fi imprimate cu o săptămînă înainte de scrutin.

Anterior s-a anunțat că la Donețk se crează o comisie care se va ocupa de referendumul programat pentru 11 mai. Însă, mai devreme, potrivit organizatorilor, locuitorii urmau să răspundă la două întrebări: despre crearea republicii independente Donețk și intrarea ei în componența Rusiei.

La Lugansk delegații "adunării naționale", de asemenea, au decis să organizeze un referendum privind statutul și apartenența teritorială a regiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?