Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Soarta a 243 de mii de moldoveni aflați în Rusia rămîne incertă (VIDEO)

23 apr. 2014,, 14:50   Societate
6382 0
Foto: viza.md
Un număr de 243 de mii de cetățeni moldoveni aflați în Federația Rusă pot primi interdicția de intrare pe teritoriul Rusiei în orice moment, a anunțat astăzi președintele Congresului Diasporei Moldovenești în Rusia, Alexandru Kalinin. Potrivit lui, circa 2000 de moldoveni pe lună primesc interdicția de accedere pe teritoriul Rusiei, iar pe an această cifră variază între 20 și 30 de mii.

Alexandru Kalinin a explicat că interdicția poate fi impusă din trei motive: nerespectarea legislației în domeniul migrației, comiterea a două încălcări administrative și în cazul unei condamnări neachitate pe teritoriul Rusiei. Interdicția pentru cetățenii străini poate fi scoasă doar în cazul unor motive întemeiate, cum ar fi relațiile de rudenie cu cetățenii ruși sau deținerea patentei și permisiunea de a munci.

Președintele Congresului Diasporei Moldovenești a menționat că după înăsprirea regimului migrațional în Rusia o mare parte a moldovenilor și-a legalizat șederea în această țară. „Dacă anterior în regiunea Moscovei erau legalizați doar 20-30 de mii de cetățeni moldoveni, acum numărul acestora a ajuns la circa 120 de mii”, a precizat Kalinin. Totodată, el a menționat că autoritățile ruse recunosc că migranții moldoveni respectă cel mai mult legile țării în care se află.

Potrivit datelor diasporei, pe teritoriul Rusiei se află circa 350 de cetățeni ai Republicii Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?