Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Uniunea Comunităţilor Ruse îi va trimite lui Putin o solicitare de recunoaştere a Transnistriei

23 apr. 2014,, 12:25   Societate
4162 0
Foto: livejournal.com
Organizaţia civică "Uniunea Comunităţilor Ruse din Transnistria" se va adresa preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, "cu solicitarea de a iniţia procedura de recunoaştere a RMN".

Colectarea semnăturilor deja a început, pentru ca pe 9 mai, la parada militară din Tiraspol, adresarea să fie transmisă "oaspetelui rus – vicepremierul, reprezentantul special al preşedintelui Federației Ruse pentru Transnistria, Dmitri Rogozin".

În adresare, citată de agenţia "Infotag", se aminteşte că "din momentul creării RMN poporul său a fost ferm în intenţia sa de a construi un stat independent şi este consecvent în aspiraţia de a împărtăşi soarta Federației Ruse".

Potrivit comunităţilor ruse, "evenimentele, care au loc în Moldova, vectorul ei de integrare în UE şi ignorarea opiniei poporului Transnistriei au devenit o nouă confirmare a imposibilităţii existenţei în cadrul unor frontiere comune".

"Iar evoluţia evenimentelor din Ucraina, extinderea crizei politice şi economice ample a dus la încălcarea drepturilor cetăţenilor noştri şi a sporit presiunea asupra Transnistriei. În condiţiile de pericol pentru securitatea Transnistriei o importanţă deosebită pentru noi o are problema statutului statului nostru şi poziţia Rusiei", menţionează autorii documentului.

Ei au amintit că "opinia lor despre cursul de dezvoltare a statutului poporul Transnistriei şi-au expus-o în cadrul referendumului din 17 septembrie 2006, cînd 97,2% din cetăţeni s-au pronunţat pentru independenţa RMN şi ulterioara aderare la Rusia".

Luînd în calcul faptul că "RMN este un stat realizat, care prin voinţa propriului popor şi-a ales calea dezvoltării", Uniunea îl roagă pe Putin să iniţieze procedura de recunoaştere a Transnistriei.

Recent o adresare similară lui Putin şi Dumei de Stat a Federației Ruse, precum şi ONU şi OSCE a fost adoptată de Sovietul Suprem al regiunii. Adresarea a fost imediat expediată la Moscova de delegaţia parlamentară, dar deocamdată nu a urmat o reacţie oficială a Kremlinului. Transnistria a mai înaintat Federației Ruse solicitări de recunoaştere a regiunii, dar fără succes.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?