X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moldova dezminte informaţiile privind interzicerea transmisiunii posturilor ruseşti

22 apr. 2014,, 12:30   Societate
5315 4
Foto: noi.md
Republica Moldova dezminte informaţiile apărute în presa rusă privind interzicerea transmisiunii posturilor ruseşti.

În particular, marţi, publicaţia rusească "Nezavisimaia gazeta" a scris că "procedura privind interzicerea posturilor ruseşti în Moldova a fost aprobată de Guvern, iar coaliţia majoritară a înregistrat în Parlament un proiect de lege în acest sens".

Solicitată de „Infotag”, purtătoarea de cuvînt a premierului, Lilia Viţu, a relatat că "informaţia nu corespunde realităţii, deoarece Guvernul nu a adoptat nicio decizie care ar interzice emisia posturilor ruseşti în Moldova".

Potrivit preşedintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), informaţia apărută în presă nu este altceva decît o "dezinformare totală".

"CCA nu a interzis transmisiunea nici unui post rusesc", a precizat preşedintele CCA.

Joi, 17 aprilie, CCA a decis doar ca emisiunile informative şi analitice din Federaţia Rusă, difuzate de posturile de televiziune Prime TV, TV7, RTR Moldova, REN TV şi Rossia 24 pe teritoriul Republicii Moldova, să fie monitorizate.

Decizia a fost luată ca urmare a sesizării depuse de deputata liberal-reformatoare Ana Guţu, care la începutul lunii aprilie a solicitat Consiliului ca buletinele de ştiri şi emisiunile de dezbateri politice produse în Federaţia Rusă şi distribuite pe teritoriul Republicii Moldova să fie înlocuite cu alte emisiuni.

Ana Guţu a adresat un demers public preşedintelui CCA, prin care solicită "să fie oprită propaganda posturilor ruseşti de radio şi televiziune, retransmise pe teritoriul Republicii Moldova".

Marian Pocaznoi a menţionat că Consiliul nu poate decide asupra înlocuirii emisiei acestor programe informative în lipsa efectuării unei monitorizări.

"În maximum două luni vom prezenta rezultatele monitorizării, după care vom lua o decizie", a spus preşedintele CCA.

Avînd în vedere că subiectul este unul extrem de sensibil, membrul CCA Iurie Colesnic a propus ca în procesul de monitorizare a posturilor de televiziune să fie cooptaţi experţi internaţionali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?