X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Polonia propune SUA să AMPLASEZE TRUPE pe teritoriul său

21 apr. 2014,, 00:55   Externe
7292 12
Foto: nnm.me
Polonia a propus SUA şi NATO să amplaseze pe teritoriul său trupe americane în contextul evenimentelor din Ucraina, a declarat ministrul de Externe de la Varşovia, Radoslaw Sikorski, într-un interviu acordat ziarului Washington Post.

Șefului diplomației poloneze a spus că a discutat deja problema cu secretarul american de stat, John Kerry, și comandantul forţelor NATO în Europa, general Philip Breedlove.

Purtătorul de cuvînt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a avertizat, sîmbătă, că „încă un pas al NATO spre frotnierele Rusiei va duce la remodelarea întregii arhitecturi de securitate europeană”.

Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în urmă cu o săptămînă, a promis deja că va asigura securitatea Europei de Est. În acest scop, vor avea loc noi exerciții militare și vor fi amplasate noi unități.

Reamintim că, în luna martie, SUA au transferat în Polonia 12 avioane de vînătoare F-16 și 200 de militari. Pentagonul a trimis, de asemenea, șapte avioane militare pentru a patrula spațiul aerian Baltic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?