Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

The Times: SUA pregătesc SANCȚIUNI care îl vor lovi personal pe Putin

20 apr. 2014,, 13:27   Externe
9644 18
Foto Фото: zn.ua
SUA sînt "gata să-l lovească personal pe președintele rus Vladimir Putin", scrie cotidianul britanic The Times. Despre posibilitatea unor noi sancțiuni împotriva eșalonului superior al autorităților ruse, a declarat șeful Departamentului de Stat al SUA, John Kerry.

SUA sînt "gata să joace o carte foarte personală împotriva președintelui Putin, dacă acesta decide să trimită trupe în estul Ucrainei" - spune The Times. Ziarul amintește presupusa avere de 40 miliarde de dolari a lui Putin.

The Times susține că "agențiile de informații din Occident sugerează că averea personală a lui Putin, acumulată sub formă de pachete solide de acțiuni în companiile energetice rusești, sînt stocate în siguranță în conturi din Elveția".

Surse din guvernul Statelor Unite - de asemenea anonime - și-au exprimat încrederea că orice active plasate de Putin prin interpuși vor fi descoperite. A urmări legătura cu președintele rus "cu siguranță că nu va fi ușor". Cu toate acestea, se subliniază faptul că "Departamentul de Trezorerie al SUA are competențe de investigare speciale" și o experiență mare în domeniu. Astfel, "în cadrul eforturilor de a impune sancțiuni economice, a fost implicat departamentul antiterorist și de informații financiare al Trezoreriei SUA , care în trecut a mai desfășurat o operațiune de succes în căutarea și înghețarea activelor externe ale al- Qaeda". Acest departament va fi responsabil pentru urmărirea banilor lui Putin în străinătate. Dar asta numai în cazul în care numele său va fi trecut pe lista specială a persoanelor fizice și juridice care fac obiectul unor sancțiuni - Specially Designated Nationals.

The Times afirmă că "Trezoreria SUA ar putea impune sancțiuni doar împotriva fondurilor depuse în instituțiile bancare americane. Cu toate acestea, cei care încearcă să își transfere activele în altă parte, pentru a evita sancțiunile, de obicei o fac în dolari. Aceasta conduce la faptul că, în cele din urmă, transferul trebuie să treacă printr-o bancă americană, fapt care oferă Ministerului Finanțelor din SUA dreptul legal de a bloca fondurile, chiar dacă banca străina refuză să coopereze".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?