Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul s-a clarificat în sfîrșit cu căruțele

17 apr. 2014,, 12:19   Societate
3648 2
Foto: noi.md
Guvernul Republicii Moldova a aprobat un șir de amendamente referitoare la înregistrarea vehiculelor cu tracțiune animală, care prevăd că dimensiunile literelor și cifrelor de pe plăcuțele de înmatriculare trebuie să corespundă anumitor standarde, transmite portalul Realitatea.md.

Astfel, înălțimea literelor și cifrelor trebuie să constituie 76 mm, grosimea liniilor care formează literele și cifrele – 11 mm, lățimea literelor și cifrelor – 49,6 mm și 44 mm, respectiv. Totodată, distanța între indicele unității teritorial-administrative și indicele localității, la fel ca distanța între indicele localității și numărul de înmatriculare, trebuie să fie de 10 mm, iar alte distanțe între litere și cifre de –5 mm.

Amintim că, în decembrie 2013, Parlamentul a aprobat o decizie potrivit căreia toate căruțele urmează să fie înregistrate în primării și să dispună de număr de înmatriculare. Totodată, a fost interzisă transportarea cu vehiculele cu tracțiune animală a obiectelor care depășesc lungimea căruței cu 0,5 m, iar lățimea și înălțimea – cu 1,5 m. De asemenea, căruțelor le este interzis să circule pe drumurile modernizate.

Pînă acum însă aceste prevederi nu se respectau și existau doar pe hîrtie. Potrivit unor reprezentanți ai autorităților locale, legea nu prevede un mecanism de evidență și nu sînt prevăzute sancțiuni pentru încălcarea prevederilor respective.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?