X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Rușilor nu le mai plac merele moldovenești?

15 apr. 2014,, 13:25   Economie
6489 8
Foto: noi.md
De la începutul primăverii curente, cererea la merele din Republica Moldova pe piața rusă s-a redus cu aproape o treime, comparativ cu perioada similară a anului precedent, transmite NOI.md, cu referire la publicația „APK-Inform: ovoșci & fruktî”.

Potrivit companiilor exportatoare din Moldova, în Rusia sînt exportate circa 80% din merele moldovenești, iar reducerea cererii pe piața rusă ar putea avea consecințe globale pentru acest sector al țării. „Reducerea cererii la mere pe piața rusă impune Moldova să identifice piețe alternative de desfacere în Uniunea Europeană”, susțin exportatorii moldoveni. „Anume această direcție acum are cea mai mare perspectivă, însă producătorii noștri trebuie să pună un accent mai mare pe calitatea producției, pentru a putea concura pe piața UE”, subliniază reprezentanții companiilor exportatoare.

Moldova ocupă locul doi după volumul de export de mere în Rusia, cedînd la acest capitol doar Poloniei. De menționat, că exportatorii polonezi de asemenea se plîng pe scăderea cererii la mere pe piața Rusiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?