X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Gorelova: Mîna Moscovei în Moldova este, dar unde e mîna Moldovei?

15 apr. 2014,, 13:15   Economie
5260 3
Foto: mail.ru
„În frenezia deja tradițională a vînătorii de vrăjitoare, adică de căutare a mîinii Moscovei în toate necazurile Moldovei, cum ar fi embargoul la livrările de producție alcoolică pe piața rusă, interdicția exportului de produse din carne, unor loturi de prune, struguri sau mere, Guvernul nostru uită în totalitate să răspundă la o întrebare foarte actuală: Unde e mîna Moldovei și există ea oare, în genere? Vorbind mai simplu: cu ce produse și de ce calitate alimentăm noi propria populație? Și aici apar temeri serioase”, a declarat pentru NOI.md vicedirectorul Centrului de Investigaţii Strategice şi Reforme, doctorul în economie Elena Gorelova.

Interlocutoarea a amintit că Rusia a interzis recent importul a 13 tone de produse finite din carne de porc, fabricate de întreprinderea „Carne-Sud” nu atît din cauza că „Rosselhoznadzor” i-a interzis Moldovei reexportul producției europene, ci pentru că Rusia a sistat temporar importul cărnii şi producţiei din carne din unele state ale UE, din cauza unui focar de pestă porcină africană.

„Oare ministrul Agriculturii Vasile Bumacov și șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor Ion Sula nu știau despre aceasta? Știau, însă au eliberat certificatele necesare. Și unde e aici mîna Moscovei? Și despre ce fel de încredere poate fi vorba în continuare? Cum va activa întreprinderea „Carmez”, care la fel deține licență pentru exportul producției în Rusia?”, se întreabă Elena Gorelova.

„În curînd vom deschide piețele noastre pentru mărfurile europene. Sînt mai mult ca sigură că în Moldova vor fi livrate produse ieftine și de o calitate destul de joasă. Este oare gata mîna Moldovei să-și apere propriul popor de otravă, așa cum procedează Rusia? După ce compania „Carne-Sud” a primit certificate fitosanitare și veterinare mă îndoiesc de acest lucru”, a conchis Elena Gorelova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?