Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Nicolae Timofti: Moldova va continua calea spre Europa, indiferent de complicaţiile din regiune

15 apr. 2014,, 11:36   Societate
3342 0
Foto: noi.md
"În pofida unor circumstanţe regionale dificile, Republica Moldova va urma cu consecvenţă agenda europeană, care este una promiţătoare pentru bunăstarea şi securitatea cetăţenilor moldoveni". Declaraţia a fost făcută de preşedintele Nicolae Timofti în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, la Varşovia.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Serviciul de presă al şefului statului, comandantul suprem s-a pronunţat pentru consolidarea parteneriatului moldo-polon, prin realizarea unor noi proiecte comercial-economice, sociale şi culturale.

"Prin eforturi comune vom reuşi consolidarea cursului european ireversibil al Republicii Moldova, pentru ca în viitor să fim împreună în marea familie europeană unită, stabilă şi prosperă. Polonia ne este un puternic susţinător şi un foarte bun prieten", a spus Timofti.

Potrivit spuselor sale, Moldova a întreprins paşi importanţi pe traseul său european şi săptămînile şi lunile următoare vor aduce evenimentele mult aşteptate de cetăţenii Republicii Moldova: liberalizarea regimului de vize şi semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

"Sînt succese la care a contribuit şi Polonia, prin sprijin politic, prin solidaritate, prin împărtăşirea experienţei poloneze, pe care a acumulat-o de-a lungul celor 25 de ani de transformare şi modernizare cu succes a ţării", a spus Timofti.

Bronislaw Komorowski a dat asigurări că Polonia va susţine în continuare, cu fermitate, cauza europeană a Republicii Moldova şi va furniza asistenţă şi experienţă, pentru ca Moldova să-şi atingă obiectivele de dezvoltare şi modernizare.

Oficialul şi-a exprimat speranţa că succesele repurtate de Republica Moldova vor consolida încrederea cetăţenilor în justeţea cursului european al ţării.

Interlocutorii au discutat şi despre situaţia politică din regiune şi şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu ultimele evenimente din Ucraina, care reprezintă o ameninţare pentru securitatea şi economia Europei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?