X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Putin și Timoșenko sînt interesați de COMPROMITEREA ALEGERILOR prezidențiale din Ucraina – Expert

15 apr. 2014,, 03:05   Externe
7644 1
Foto: obozrevatel.com
De compromiterea alegerilor prezidențiale din Ucraina din 25 mai sînt interesate doar două forțe politice - Președintele Rusiei Vladimir Putin și liderul partidului " Batikivșcina", Iulia Timoșenko, a declarat într-un interviu, colaboratorul științific superior la Institutul Cato și fostul consilier al lui Putin, Andrei Illarionov.

"Printre cei care sînt interesați de compromiterea alegerilor prezidențiale din 25 mai, sînt două forțe principale – Vladimir Putin și Iulia Timoșenko. Celelalte forțe politice notabile, din contra, sînt interesate ca alegerile să fie organizate la momentul stabilit", - a spus Illarionov.

Expertul a menționat că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat încă un nume, care ar fi aranjat pentru Kremlinul și anume ex-guvernatorul regiunii Harkov, candidatul la președinția Ucrainei Mihail Dobkin. Deși Dobkin are un rating scăzut în cursa electorală pe țară, se pare, că el este văzut la Kremlin ca un candidat la funcția de președinte al Federației Ucrainene pro-moscovite, pe care forțele speciale ruse încearcă să o „decupeze” din componența Ucrainei în sudul și estul acesteia.

"Ministrul rus de Externe, astfel, a identificat două forțe politice principale din Ucraina, care se bucură de sprijinul lui Putin. Prima este Partidul regiunilor și candidatul său la prezidențiale, Mihail Dobkin. Anume pe acesta intenționează să-l trimită Lavrov la 17 aprilie la întîlnirea Ucraina - Rusia - SUA – UE, în calitate de reprezentant actual al sud-estului Ucrainei. Cred că rolul Dobkin, nici în Ucraina, nici în străinătate, nu trezește nimănui nicio îndoială. A doua forță, consemnată de Lavrov este Timoșenko și actualele autorități ucrainene", - a spus Illarionov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?