X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

A fost publicată HARTA actualizată a zonelor ocupate în estul Ucrainei (VIDEO)

14 apr. 2014,, 12:18   Externe
13783 11

De-a lungul ultimei săptămîni situația din estul Ucrainei s-a tensionat și mai mult. Revoltele, care au început la 6 aprilie în Donețk, au escaladat în ocuparea clădirilor administrative din orașele ucrainene și continuă pînă în prezent, transmite TSN.

Printre ultimele noutăți – ocuparea primăriei din Harkov. De asemenea, în seară zilei de 13 aprilie clădirea consiliului municipal Harțîz a fost ocupată de persoane care s-au numit membri ai "Milițiilor populare din Donbas".

Acum în regiunea Donețk protestatarii controlează circa o duzină de clădiri administrative. În Makeevka ei au ocupat consiliul orășenesc. În dimineața zilei de 13 aprilie, după un miting în Mariupol așa - numita "miliție populară" a ocupat primăria locală și a arborat drapelul Republicii Donețk. Același pavilion se înalță deasupra direcției locale a SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), dar nu sînt date privind ocuparea sa. În Kramatorsk rămîn ocupate primăria și inspectoratul de poliție din oraș.

În mîinile protestatarilor se află și departamentul de poliție din orașul Slaveansk. În Enakievo separatiștii au ocupat primăria orașului. În Drujkovka protestatarii au preluat primăria locală, dar mai tîrziu au plecat.

Protestatarii controlează administrația regională Donețk. Ei au părăsit clădirea inspectoratului regional de poliție, ocupată sîmbătă. Între timp, la Lugansk protestatarii încă ocupă clădirea SBU.

Amintim că președintele interimar al Ucrainei A. Turcinov a anunțat începerea unei operațiuni anti-teroriste pe scară largă în estul Ucrainei. A fost implicată și armata.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?